1 Şubat 2012 Çarşamba

Trend: Hayvan Portre Kazaklar




Kara kış gelmeyecek sanıyorduk ama meğer sinsi sinsi kapıda bekliyormuş! Hani Mart'dı kapıdan baktıran ama sonra ters köşe yaptıran? Kar yağınca pek çoğumuz evde, yorgan altında, pijamalı ve sıcak çikolatalı hayallere dalsak da maalesef yine çoğumuz dışarıda olmak zorundayız. Karda şıklık belki birinci planda değil ama ısınırken bir yandan trendy olmak da yasak değil:)

Bu sezon sıcacık ve kocaman kazaklarda alışagelmedik bir trend göz kırpıyor: hayvan portreler, özellikle de köpekler.

Nereden Çıktı?
Esasen bu trend bir tek markanın erkek koleksiyonu ile başladı: Givenchy! Givenchy Sonbahar/Kış 2011 erkek koleksiyonundaki kızgın ve yakalarsa fena yapacak doberman kafaları o kadar beğenildi ki, kadınlar erkek koleksiyonu demeden siparişleri verdi. Yine de bu trendi ünlülere ve sokaklara sevdiren Balenciaga oldu ve tüm puanları topladı!


Balenciaga Pre-Fall 2011 koleksiyonundaki Alman kurdu portreli siyah kazak bir anda arzu nesnesi listelerinin başında ve hemen her ünlünün paparazzi fotosunda yerini aldı.


Nasıl Giymeli?
Bu kazaklar çok maksimal ve çok da iddialı kocaman bir deseni kazağın hemen tüm gövdesini saracak şekilde sarmaladığından, daha fazla ekstra detaylı parçayla stilize edilmemeli. Jean, fazla pili yada kat oyunları olmayan düz kesim pantolon ya da etek, taytlar en uygun parçalar; aksesuar olarak şapka ve bereler, kolda bol bilezikler, gösterişli küpeler takılması, kolyeden kaçınılması tavsiye olunur. Yine de sokak stilinin mottosu da unutulmamalı, içinden geldiği gibi giy! Bir örneği aşağıda...


Nereden Bulmalı?
Elbette bu trend yüksek moda markaları ile sınırlı kalmadı. Pek çok markanın kış koleksiyonları Ali Baba'nın Çiftliği'ne selam durmuş, koleksiyonlarına hayvan portreli kazaklardan katmış. Ben bu kadar sert çocukları böğrümde taşıyamam diyenler için de Bambili, sincaplı, tavşanlı alternatifler mevcut.




Görseller: Polyvore, Style.com,Zimbio
İllustrasyon: Inslee

2 yorum:

  1. İki sezon önce Miroslava Duma'nın üzerinde, sanırım Chanel tasarımı Penguenli bir kazak vardı, onu hatırladım:
    http://forum.purseblog.com/attachment.php?attachmentid=971931&stc=1&d=1261685397

    Kapuşonlu kabanı da Hermes'ti sanırım...

    YanıtlaSil
  2. Penguen de güzel bir alternatif:)

    YanıtlaSil